Petitchef

duminică, 28 noiembrie 2010

Galuste cu prune

Am tot cautat in stinga si in dreapta ,ca sa gasesc alta reteta de galuste fara cartofi,o vecina mi-a spus reteta ei care suna asa:intr-o cratita se pune un bocan de 800ml de apa,se pune pe foc ,se adauga putina sare,100ml de ulei,acelas borcan se umple cu faina alba,se rastoarna peste apa care clocoteste,se amesteca bine,se ia de pe foc si se incorporeaza 2 oua.Se face un aluat care se intinde pe masa ,se intinde in forma de sul ,se taie bucatele si se pune cite o pruna,(prunele au stat o ora cu zahar)se acopera bine pruna ,se pun la fiert in apa cu sare,cind se ridica deasupra stim ca sunt fierte,le putem lasa inca 2-3 minute.Int-ro tigaie calim pesmetu,pina devine auriu,eu nu pun zahar in pesmet se caramelizeaza,pun zaharul separat intr-o farfurie.Cind au fiert galustele ,le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmet ,apoi prin zahar,se lasa la racit si apoi le servim,sunt moi si peste citeva zile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu