Petitchef

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Salata de biof

Se pune carnea de pui sau de vitel la fiert,separat se pune o oala la fiert ,cind apa clocoteste se pun morcovi,telina (o bucatica),pastirnacul,lasam sa dea citeva clocote bune si  punem cartofi taiati in patru,la sfristi cind sunt fierte se pune sare.Cind sunt fierte toate se lasa sa se raceasca,apoi se toaca ,cu cutitul ,cit de marunt putem ,mie imi plac legumele tocate marunt,marunt si carnea putin mai mare ,punem 3-4 castaveti murati,tocati si ei cubulete,inainte sa ii punem peste salata ii stoarcem de zeama,amestecam totul ,punem sare piper ,dupa gust,eu folosesc si delikat de legume.Facem o maioneza din 5 galbenusuri crude si 2 galbenusuri fierte,cind este gata maioneza se i-a intr-o farfurie putina pt. ornat,in restul de maioneza se pune mustar sa se subtieze putin ,fiecare pune dupa gustul sau,se pune salata pe platouri ,se niveleaza,se pune maioneza ramasa deasupra si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
Aceasta farfurie este decorata de fetita mea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu