Petitchef

duminică, 7 noiembrie 2010

Savarine

Se spune ca savarina este regina prajiturilor,nu a gresit cine a spus acest lucru,este una din cele mai bune prajituri -6oua
-7 linguri de pesmet
-6 linguri de zahar
-un praf de sare
pt. sirop:
-2 pahare
4-5 linguri de zahar
-esenta de rom sau rom.
Pt.umplut:
-500 ml frisca
-gem sau dulceata
Se aleg ouale,albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar,galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar pina se albesc,punem pesmetul ,amestecam pina se omogenizeaza,apoi punem si albusurile amestecam vertical pina se omogenizeaza totul.Luam formele de savarina ,le ungem cu ulei si tapetate cu faina,punem compozitie in ele pina sus ,le punem intr-o tava si coacem 15 minute, trebuie sa treaca testul cu scobitoarea,daca scobitoarea este curata atunci sunt coapte.Pina se coc,facem siropul,punel zaharul la caramelizat,il stingem cu apa,fierbem pina se dizolva tot zaharul,il lasam la racit,punemesenta de rom.Cind sunt coapte savarinele se scot fierbinti din forma,se arunca in sirop,lasam sa suga cit sirop vreau,le scoatem le taiem capecele,batem frisca sa fie tare,ungem cu gem sau dulceata ,punem deasupra frisca ,cu posul ,punem capacelul ,mai punem un pic de gem si apoi un mot de frisca,obligatoru ,se da la rece pina a doua zi.Sunt bune foarte reci.


2 comentarii: