Cind fac fasole uscata ,este bucuria sotului meu ,o maninca oricum ,scazuta ,ciorba sau frecata.Astazi reteta este de fasole scazuta cu costita afumata.Se pune 500 gr. de fasole,alba , la umflat ,eu o las cam o noapte ,apoi se scurge apa de pe ea si se pune la fiert,separat in alta oala se pune apa sa fie clocotita ,dupa ce fasolea a dat citeva clocote ,schimbam apa de pe ea ,facem aceasta operatiuni de 3-4 ori,dupa ce am schimbat apele taiem un morcov ,o ceapa marunt si le adaugam in oala ,mai punem rosii taiate cubulete,ardei capia rosu sau galben,cind fasolea a fiert bine bine ,de tot ,se pune intr-o tigaie putin ulei si prajim 2-3 linguri de pasta de rosii sau bulion ,se pune peste fasole se mai fierbe pina scade apa ,doar este fasole scazuta,la sfirsit adaugam 3 catei de usturoi taiat marunt si o mana de patrunjel verde.Se serveste cu muraturi ,salata de varza,etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu