Petitchef

duminică, 10 iulie 2011

Fasole boabe cu costita

Cind fac fasole uscata ,este bucuria sotului meu ,o maninca oricum ,scazuta ,ciorba sau frecata.Astazi reteta este de fasole scazuta cu costita afumata.Se pune 500 gr. de fasole,alba , la umflat ,eu o las cam o noapte ,apoi se scurge apa de pe ea si se pune la fiert,separat in alta oala se pune apa sa fie clocotita ,dupa ce fasolea a dat citeva clocote ,schimbam apa de pe ea ,facem aceasta operatiuni de 3-4 ori,dupa ce am schimbat apele taiem un morcov ,o ceapa marunt si le adaugam in oala ,mai punem rosii taiate cubulete,ardei capia rosu sau galben,cind fasolea a fiert bine bine ,de tot ,se pune intr-o tigaie putin ulei si prajim 2-3 linguri de pasta de rosii sau bulion ,se pune peste fasole se mai fierbe pina scade apa ,doar este fasole scazuta,la sfirsit adaugam 3 catei de usturoi taiat marunt si o mana de patrunjel verde.Se serveste cu muraturi ,salata de varza,etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu