Doamne ,este reteta copilariei mele,o facea mama ,atunci cind gasea oua ,era divina .Astazi ,fetita mea a dat comanda ,,vreau lapte de pasare",eu a trebuit sa ma conformez ,asa ca am realizat ,,lapte de pasare".Am folosit:
-5 albusuri
-4 galbenusuri
-200 gr. zahar
-2 litri lapte
-esenta de vanilie
Albusurile le-am batut, spuma tare ,cu 100 gr de zahar,laptele la-am pus pe foc cu citeva linguri de zahar,esenta de vanilie,cind a inceput sa fiarba am luat cu lingura din albusi ,am lasat sa fiarba 1-2 min. pe o parte si 1-2 min. pe cealalta parte,am scos bulgarasi cu o spumiera si i-am pus deoparte.Galbenusurile le-am frecat cu restul de zahar,am adaugat laptele fierbinte, putin cate putin,ca sa nu se branzeasca ,apoi am pus pe foc ,am amestecat continu ,pana s-a facut un sos usor,am pus fierbinte peste bulgarasi cei albi,am lasat la rece in frigider,dar nu a rezistat prea mult.Este un dulce delicios .
Asta e lapte de pasaroi , cu ouale mari ! E unul din deserturile mele preferate. Am facut si aici la copii si le-a placut. Acum daca s epaote sa fie desertul facut din...bere!!
RăspundețiȘtergereDa este delicios si pentru copii si pentru adulti.
RăspundețiȘtergereHm ce bunatate nu am mancat de cand am fost fata la mama acasa :))) . Am sa fac neaparat! Pupicei si un weekend minunat!
RăspundețiȘtergereAdela ,abia astept sa vad si varianta ta ,pupici.
RăspundețiȘtergereCe amintiri dulci mi-ai trezit!! n-am mai facut demult! ma pun pe treaba curand !
RăspundețiȘtergereAntonina,niciodata nu voi reusi sa fac ceva, cu acelas gust,care era in copilarie,oricat m-as stradui.pupppppp.
RăspundețiȘtergeren-am mai facut de mult timp dar stiu ca e delicios!pupici
RăspundețiȘtergere