Petitchef

marți, 25 septembrie 2012

Zacusca

A venit din nou toamna ,camarile trebuie umplute ,cu de toate ,ca sa trecem cu usurinta ,friguroasa iarna.Printre compoturi ,dulceturi ,siropuri ,muraturi ,bulioane ,se afla la loc de cinste zacusca. Eu folosesc: -5 kg. de vinete -3 kg. de gogosari sau ardei(ardei ii coc) -1,5kg de ceapa -1 litru de ulei -1 litru de bulion Vinetele se coc ,se curata de coaja si se lasa la scurs,gogosari se desfac ,se curata de seminte ,ceapa se curata si se opareste putin in apa fiarta,dupa ce toate au fost pregatite se dau fiecare separat prin masina de carne,se caleste ceapa ,in putin ulei ,separat se caleste gogosarul,dupa ce se calesc putin se amesteca ceapa cu gogosarul,se mai calesc pana ce scade apa de pe ele ,se adauga vinetele ,bulionul si uleiul,se pune sare dupa gust ,cateva boabe de piper si cateva frunze de dafin,se lasa sa fiarba ,dar trebuie amestecat foarte des ,sa nu se afume,cand uleiul iasa deasupra atunci vom sti ca este fiarta destul.Se pune in borcane ,se capseaza si se sterilizeaza ,se pun borcanele la fiert in apa ,cam 30 de minute se lasa sa fiarba,se lasa la racit in paturi,apoi se pun in camara ,unde vor astepta sa fie devorate.Eu nu folosesc conservanti la conservele pentru iarna ,stau foarte bine si sunt sanatoase.

2 comentarii:

  1. un borcan pe adresa mea, te rog!
    buna dimineata!
    uf, complicat mai e cu codul asta de securitate!
    zacusca e de aur de o tii cu parola?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare drag ,trimit borcanul,nu stiu dspre ce cod vorbesti ,la mine nu apare ,poate este de la ei.

    RăspundețiȘtergere